Αρχική σελίδα   Επικοινωνία   Αίτηση Εγγραφής Μέλους   The English Version of the Website

Αρχική σελίδα

  Η Νέα Δημοκρατία στην Μεγάλη Βρετανία Στέλεχη Δραστηριότητες Ανακοινώσεις Καταχωρίσεις Ενδιαφέροντος        
 
 

Διοικούσα Επιτροπή

Επιστροφή στα Στελέχη

Μιχάλης Αράπης

Βιογραφικό

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μήνυμα Μιχάλη

 

Ο Μιχάλης Αράπης είναι ο Υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής για την Ουαλία.  Είναι επίσης Υπεύθυνος για την Σύνταξη του Εντύπου Ενημερωτικού Υλικού της Οργάνωσης.

Ο Μιχάλης κατοικεί μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2002.  Μεγάλωσε στον Πειραιά (Κέντρο και Μανιάτικα) και έχει οικογενειακή καταγωγή από τη Μάνη.

Σπούδασε Νομική με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο (LLB in Commercial Law) και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (LLM in International Commercial Law).

Είναι Νομικός και έχει συνεργαστεί με δικηγορικές εταιρείες στην πρωτεύουσα της Ουαλίας το Κάρντιφ. Απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατά την εργασία του στη διοίκηση αρκετών νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).  Ασχολείται επίσης με δημόσιες σχέσεις και διοργανώσεις εκδηλώσεων.  Επιπλέον αναλαμβάνει μεταφράσεις ομιλιών ως διερμηνέας σε συνέδρια και εκδηλώσεις καθώς και μεταφράσεις ακαδημαικών και νομικών κειμένων.

Έχει έντονη κοινωνική δράση και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην ελληνική κοινότητα και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάρντιφ.  Είναι Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας.

Υποστηρίζει από τα μαθητικά του χρόνια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως μέλος της νεολαίας και κατόπιν του κόμματος και δημιούργησε πυρήνα στην Ουαλία.  Κατά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος συνέδραμε ενεργά στις προσπάθειες της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό τμήμα της οργάνωσης στο Λονδίνο από τη θέση του ταμία.

Όντας φιλελεύθερος και ευρωπαιστής, πιστός στις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης μας αειμνήστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας ενέταξε στην Ευρωπαική Ένωση (τότε Ε.Ο.Κ.) έχει έντονη φιλοευρωπαική δράση και μετέχει στο Ουαλικό Συμβούλιο του Ευρωπαικού Κινήματος (Welsh Council of the European Movement) από την θέση του Υπευθύνου για θέματα Νεολαίας (Youth Officer) και προηγουμένως από την θέση του Υπευθύνου για τη χρηματοδότηση και διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας (Campaigns and fundraising officer).

Είναι ο Πρόεδρος του παραρτήματος της Νεολαίας του Ευρωπαικού Κινήματος της Ουαλίας (Young European Movement (YEM) Wales καθώς και ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαικού Κινήματος στο Κάρντιφ (Cardiff YEM) καθώς επίσης και μέλος του φιλοευρωπαικού οργανισμού Νέοι Ευρωπαίοι – New Europeans.  Από τις θέσεις αυτές αγωνίστηκε για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαική Ένωση οργανώνοντας συγκεντρώσεις για την επίσημη καμπάνια υπέρ της παραμονής, το Stronger In, με μεγάλη επιτυχία αφού το Κάρντιφ ψήφισε με διαφορά υπέρ της παραμονής στο συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 23.06.2016.

Λόγω των θεσμικών του ρόλων στην ελληνική κοινότητα και το φιλοευρωπαικό κίνημα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες καθώς και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Radio Cardiff, London Greek Radio).

Λόγω της νομικής του εξειδίκευσης στο Άρθρο 50 και την διαδικασία εξόδου ενός κράτους μέλους από την ΕΕ, έχει αρθρογραφήσει για γνωστούς οργανισμούς όπως το Ουαλικό Ίδρυμα Ερευνών και Δημοσίων Σχέσεων -Gorwel.

Έχει έντονη ακτιβιστική δράση και μάχεται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. που ζούν στο Η.Β.  Συχνά αναλύει τις θέσεις, τον προβληματισμό και την ανησυχία που επικρατεί ανάμεσα τους σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις και το διαρκώς μεταβαλλόμενο μεταναστευτικό σύστημα.  Αναφέρεται στην αβεβαιότητα που επιτείνεται μετά την έναρξη των διαδικασιών για την επικείμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαική Ενωση (Brexit) στις 29.03.2017.  Δηλώσεις του γι’αυτό το ζήτημα έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλες και έγκριτες εφημερίδες οπως οι Times, ο Guardian και άλλες.

Εξαιτίας των παραπάνω δραστηριοτήτων επιλέχθηκε και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις 04.05.2017 στο πιο φιλοευρωπαικό δημοτικό διαμέρισμα της Ουαλίας, το Butetown - Cardiff Bay στο οποίο κατοικεί.

Παρά την απόσταση, παρευρίσκεται συχνά και εκπροσωπεί την ελληνική κοινότητα του Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ελληνικών συλλόγων και φορέων στο Λονδίνο.  Είναι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας (Συλλόγου) Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας και μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Φιλελευθέρων νομικών Rights Liberties Justice και είναι μέλος του Lloyd George Society.

 

 

 
Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη
Η Ιδεολογία μας
Ποιοι Είμαστε
Τι Πιστεύουμε
Γιατί Αγωνιζόμαστε
Η Ιστορία μας
Το Καταστατικό μας
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και γίνε εθελοντής.  Μαζί μπορούμε περισσότερα ...
Συμπλήρωσε την Αίτηση Εγγραφής Μέλους της Νέας Δημοκρατίας Ηνωμένου Βασιλείου.  Μαζί μπορούμε περισσότερα ...
Συμφωνία Αλήθειας για Ελευθερία και Αλληλεγγύη  –  Οι Πρώτες 25 Προτάσεις του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Το Εθνικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
Το Εθνικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού Προβλήματος
29 Δράσεις, Μέτρα και Ενέργειες.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Άδωνις Γεωργιάδης
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Παναγιώτης Σκανδαλάκης
Επισκεφτείτε της Ιστοσελίδες της Νέας Δημοκρατίας