Αρχική σελίδα   Επικοινωνία   Αίτηση Εγγραφής Μέλους   The English Version of the Website

Αρχική σελίδα

  Η Νέα Δημοκρατία στην Μεγάλη Βρετανία Στέλεχη Δραστηριότητες Ανακοινώσεις Καταχωρίσεις Ενδιαφέροντος        
 
 

Διοικούσα Επιτροπή

Επιστροφή στα Στελέχη

Μιχάλης Αράπης

Βιογραφικό

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μήνυμα Μιχάλη

 

Ο Μιχάλης Αράπης είναι ο Υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής για την Ουαλία.  Είναι επίσης Υπεύθυνος για την Σύνταξη του Εντύπου Ενημερωτικού Υλικού της Οργάνωσης.

Ο Μιχάλης κατοικεί μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) από το 2002. Μεγάλωσε στον Πειραιά (Κέντρο και Μανιάτικα) και έχει οικογενειακή καταγωγή από τη Μάνη.

Σπούδασε Νομική με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο (LLB in Commercial Law) και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (LLM in International Commercial Law).

Είναι Νομικός και έχει συνεργαστεί με δικηγορικές εταιρείες στην πρωτεύουσα της Ουαλίας το Κάρντιφ.  Απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατά την εργασία του στη διοίκηση αρκετών νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).  Ασχολείται επίσης με δημόσιες σχέσεις και διοργανώσεις εκδηλώσεων.  Επιπλέον αναλαμβάνει μεταφράσεις ομιλιών ως διερμηνέας (ελληνικά και αγγλικά) σε συνέδρια και εκδηλώσεις καθώς και μεταφράσεις ακαδημαικών και νομικών κειμένων.

Έχει έντονη κοινωνική δράση και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην ελληνική κοινότητα και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάρντιφ.  Είναι Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας.

Όντας φιλελεύθερος και ευρωπαιστής, είναι ο Υπεύθυνος Ουαλίας του φιλοευρωπαικού οργανισμού New Europeans μέσω του οποίου μάχεται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. που ζούν στο Η.Β. Επιπλέον κάνει καμπάνια για να διατηρηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους πολιίτες της Ε.Ε. που ζούν στην Ουαλία στις εκλογές για την ανάδειξη Ουαλικού Κοινοβουλίου καθώς και στις δημοτικές εκλογές ακόμη και αν αποχωρήσει το ΗΒ από την Ε.Ε.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του δημοτικού σχολείου St Mary The Virgin που βρίσκεται στο δημοτικό του διαμέρισμα Butetown – Cardiff Bay στο οποίο και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2017.

Έχει έντονη ακτιβιστική δράση και αγωνίστηκε για την παραμονή του ΗΒ στην ΕΕ οργανώνοντας συγκεντρώσεις.  Ίδρυσε και διετέλεσε Πρόεδρος του παραρτήματος της Νεολαίας του Ευρωπαικού Κινήματος της Ουαλίας (Young European Movement (YEM) Wales.

Λόγω της διαρκούς αφίξεως συμπατριωτών μας (πολλοί εκ των οποίων είναι εμπερίστατοι) υπάρχει έντονο το συναίσθημα ότι πρέπει να δημιουργηθούν δομές για για την οργάνωση και εκπροσώπηση της Ελληνικής ομογένειας στο ΗΒ ώστε να αγκαλιαστούν και να βοηθηθούν ιδίως λόγω του επερχομένου Brexit.

Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσε μαζί με τον Σύλλογο Ποντίων ΗΒ τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις για την Μακεδονία μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο που ενέπνευσαν κοινότητες και σε άλλες χώρες όπου ακολούθησαν.  Οι ειρηνικές και ενωτικές αυτές συγκεντρώσεις με οικογένειες και παιδάκια, αγκαλιάστηκαν από την ομογένεια και είχαν απήχηση και στην Ελλάδα όπου μεταδόθηκαν από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια (ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Έψιλον) καθώς και από ηλεκτρονικά ΜΜΕ (Geopolitics & Daily News και άλλα). Επίσης στηρίχθηκαν από όλα τα παροικιακά ΜΜΕ - Ελευθερία, London Greek Radio (LGR), Hellenic TV, Παροικιακή όπου φιλοξένησαν άρθρα και συνεντεύξεις.

Επίσης αρθογραφεί και μάχεται για την εφαρμογή του Συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζούν στο εξωτερικό στις Πρεσβείες και έμμισθες προξενικές αρχές του τόπου διαμονής τους.

Λόγω της νομικής του εξειδίκευσης στο Άρθρο 50 και την διαδικασία εξόδου ενός κράτους μέλους από την ΕΕ, έχει αρθρογραφήσει για γνωστούς οργανισμούς όπως το Ουαλικό Ίδρυμα Ερευνών και Δημοσίων Σχέσεων - Gorwel. Δηλώσεις του γι’αυτό το ζήτημα καθώς και για τους άλλους ρόλους του έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλες και έγκριτες εφημερίδες οπως οι Times, η Καθημερινή, ο Guardian, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε τηλεοπτικά κανάλια.

Παρά την απόσταση (3.5 ώρες) παρευρίσκεται συχνά και εκπροσωπεί την ελληνική κοινότητα της Νοτίου Ουαλίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ελληνικών συλλόγων και φορέων στο Λονδίνο.  Είναι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας (Συλλόγου) Πελοποννησίων ΜΒ και μέλος του Συλλόγου Ποντίων ΗΒ.

Επιπλέον ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Φιλελευθέρων νομικών Rights Liberties Justice και είναι μέλος του Lloyd George Society.

 

 

 
Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη
Η Ιδεολογία μας
Ποιοι Είμαστε
Τι Πιστεύουμε
Γιατί Αγωνιζόμαστε
Η Ιστορία μας
Το Καταστατικό μας
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και γίνε εθελοντής.  Μαζί μπορούμε περισσότερα ...
Συμπλήρωσε την Αίτηση Εγγραφής Μέλους της Νέας Δημοκρατίας Ηνωμένου Βασιλείου.  Μαζί μπορούμε περισσότερα ...
Το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα.
Νέα Προέδρου.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεώργιος Στεργίου
Νίκος Θεοδωρόπουλος
Επισκεφτείτε της Ιστοσελίδες της Νέας Δημοκρατίας